Építési tanácsadás

Nélkülözhetetlen eszközök családi ház építéshez!

1

E-book - Családi ház építési tudásbázis

 

Építés előkészítés

 


Bemutató változat!

Csak kivonatot tartalmaz!


 


 


Kivitelező kiválasztása

Kivitelező kiválasztása, igen meghatározó lehet háza minőségi és problémamentes felépítésében. Ezért gondosan kell megválasztani, hogy kit bíz meg a munkák elvégzésével. Csak olyan kivitelezőt bízzon, meg akinek látta munkáját, (vagy több munkáját is megnézett) beszélt a volt megrendelőjével.
Aki átfogó költségvetést tud készíteni az elvégzendő munkákról. Kivitelező kiválasztásában és szerződéskötésben nagy segítséget tud adni a megbízott műszaki vezető.

Ha elkészült a terv és olyan, ami igazán tetszik, és be is rendezték elméletben a házat. Kérni kell a tervezőtől 4-5 példány tervet, és a tervek birtokában lehet árajánlatokat bekérni.
Kerülni kell az olyan kivitelezőket, melyek nem adnak szakterületüket teljesen átfogó árajánlatot, csak nagyobb tételekre adnak egységárat.


Ilyen lehet például a kőműves árajánlat:

  • 1 m2 Falazás 1500 Ft
  • 1 m2 Vakolás 1200 Ft
  • 1 m Alapárok kiásás és bebetonozás 6000 Ft
  • 1 m2 födém készítése 3500 Ft

Ilyen ajánlatot tévő vállalkozóval nem szabad szerződni, mert ebből az ajánlatból még nem lehet kiszámolni, hogy a ház megépítése ténylegesen mennyibe fog kerülni. Rengeteg munkafázis van még hátra, a ház felépítésében, amire csak a munka elkészültékor mondja meg annak a munkafázisnak az árát és, ezen az áron változtatni már nem igen lehet, esetleg csak vitatkozni, ami megronthatja a kapcsolatot a kivitelezővel és ez többnyire a minőség romlásához, vezet. Ennek az árajánlatnak a másik hibája, az hogy hogyan számoljuk ki a mennyiséget. Falazásnál és vakolásnál levonják e a nyílásméreteket, elszámolnak e külön áthidaló készítést. Rengeteg ilyen elszámolási kiskapu létezik, amire az építőipart nem ismerő megrendelő nincs felkészülve és ennélfogva nem is lehet igaza. Ha ilyen árajánlat alapján rendeli meg a munkákat a vállalkozóktól elszámolásoknál állandó vitái lesznek, vagy lényegesen többe kerül az építkezés.
Új épületeknél nagyon pontos árajánlatot lehet készíteni, amitől későbbiek során sem kell eltérni, így pontosan meghatározható a munkák bekerülési költségei.

Minden szakmában legalább két árajánlatot kell bekérni, így azok összehasonlításában kiderülhet a mennyiségi számítások helyessége is. Nagyon fontos, hogy mielőtt szerződne a kivitelezővel, nézze meg annak elvégzett munkáit, beszéljen a volt megrendelőkkel, kérdezze meg elégedettek e a munkájával rendbe mentek e az elszámolások.


Ajánjó:

Ebben a fejezetben tárgyalom a szerződéskötési megoldásokat, garancia kérdéseket, építési terület előkészítést és az épület kitűzést is.Építési Tanácsadás

Egy nélkülözhetetlen eszköz építkezőknek, hogy az építkezés ne rémálom, hanem egy magabiztosan levezényelhető művelet legyen!

Kattintson a blokk címére, és tegye fel építkezéssel, felújítással kapcsolatos kérdését a "Kérdezz - felelek" rovatban!

Költsévetés készítő program

A "Költségvetés készítő program" menüre kattintva egy hasznos kis programot talál, mellyel egyszerűen elkészítheti családi háza építésének költségvetését.

A proramot, az E-book vásárlók szabadon használhatják.

E-book bemutató

Családi házak tervezése
Az építkezés engedélyezése
Építkezés előtti előkészítés
Családi házak alapozása
Családi házak falazása
Családi házak födémszerkezete
Családi házak tetőszerkezete
Építkezés befejező munkálatai
Családi házak gépészete

A teljes E-book megrendelése

Balog József © 2012

Portálmotor: | InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 2

FEL