Építési tanácsadás

Nélkülözhetetlen eszközök családi ház építéshez!

1

E-book - Családi ház építési tudásbázis

 

Tervezés:


 

 

 

Bemutató változat!

Csak kivonatot tartalmaz!


 


 

 Hogy nézzen ki a házunk?
Az ember óhatatlanul is hajlik a másolásra, csak az a probléma, hogy általánosságban még mindig elmondható, hogy a családi házak külső megjelenésében igénytelenek, vagy túl hivalkodóak, tehát nagyon kevés az, amit érdemes másolni. A másolás másik problémája az szokott lenni, hogy egy arányaiban is szép házat lemásolnak, de módosításokkal. Például egy alacsony hajlásszögű tetőt, normál tetővel építik meg, tetőtér beépíthetőség miatt. Eredmény a következő lesz, az így megépített ház elveszti arányosságát és lesz belőle, a mai korra annyira jellemző, méreteiben aránytalan házképződmény. A ház külső megjelenését nagyban befolyásolja a külső nyílászárók és a tető. A külső ablakok minimális nagysága, a megvilágítandó helyiség alapterületének 1/10-ed része, de nappali, vagy dolgozószobáknál ennek duplája is lehet az összes nyílászárók nagysága. Nappalit, étkezőt elegánssá teszi az erkélyajtó vagy a padlótól induló üvegfal. Vigyázni kell azonban a nyílászárók nagyságának megválasztásával, sokan esnek túlzásokba. Ha a Déli- Délnyugati oldalra nagyon nagy üvegfelületet helyeznek el, annyira felfűtheti nyári időszakban a helyiséget, hogy az szinte elviselhetetlen. Ilyenkor jön a legrosszabb megoldás, klimatizálni kell a helyiséget. Ez 1,5-2 szeres költséget jelent a fűtéshez viszonyítva, és az egészségre is káros hatással lehet. Lényegesen lassúbb, de természetes és ezáltal egészségesebb megoldás, ha az ablakokat fával, vagy futónövényekkel leárnyékolja, de azonnal használható jó szolgálatot tesz a redőny, vagy zsalugáter beépítése.
A két ház teljesen megegyező, annyit szeretnék megmutatni, hogy csupán a tető megfordításával, és dőlésszög megváltoztatásával milyen nagy változást lehet elérni az épület megjelenésében.


Ajánló:

A tervezés az építkezés legfontosabb és legmeghatározóbb fázisa. Itt kap alakot az elképzelése és ez lesz megvalósítva, megépítve. Építkezés alatt vagy után bármely módosítás sem lehet tökéletes és sokkal drágább.

Ebben nyújt Önnek segítséget ez a fejezet, ábrák és megépült házak bemutatásával, 15 oldalon összefoglalva mindazt az információt, amire Önnek a tervezés fázisában szüksége lehet.


Építési Tanácsadás

Egy nélkülözhetetlen eszköz építkezőknek, hogy az építkezés ne rémálom, hanem egy magabiztosan levezényelhető művelet legyen!

Kattintson a blokk címére, és tegye fel építkezéssel, felújítással kapcsolatos kérdését a "Kérdezz - felelek" rovatban!

Költsévetés készítő program

A "Költségvetés készítő program" menüre kattintva egy hasznos kis programot talál, mellyel egyszerűen elkészítheti családi háza építésének költségvetését.

A proramot, az E-book vásárlók szabadon használhatják.

E-book bemutató

Családi házak tervezése
Az építkezés engedélyezése
Építkezés előtti előkészítés
Családi házak alapozása
Családi házak falazása
Családi házak födémszerkezete
Családi házak tetőszerkezete
Építkezés befejező munkálatai
Családi házak gépészete

A teljes E-book megrendelése

Balog József © 2012

Portálmotor: | InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 4

FEL