Építési tanácsadás

Nélkülözhetetlen eszközök családi ház építéshez!

1

E-book - Családi ház építési tudásbázis

 

Meglévő épületek felújítása
 


Bemutató változat!

Csak kivonatot tartalmaz!


 


 


     

Könyvem e fejezetében az öreg épületek felújításánál, leggyakrabban elkövetett hibákra hívom fel az olvasó figyelmét.


 Idős épületek, felújításához, sokkal több szaktudás, gyakorlat, és szakmai empátia szükséges, mint az új épületek megépítéséhez, mert ott ismert minden beépített anyag tulajdonsága, vízszigetelés még tökéletes, a szervezetnek még elviselhető páratartalmat szellőzőgépekkel lehet biztosítani.


A régi épületek mind egyéniségek, más-más anyagból, más tájolással, és falnedvességekkel. Régi épületeket meg kell ismerni, aki nekifog azok felújításához, vagy modernizálásához, legelőször meg kell ismerni az épületet, annak betegségeit, és csak ezek után lehet meghatározni, annak gyógymódjait is.


A legújabb építési törvény a meglévő épületek bővítés nélküli bármilyen mértékű felújítását kivonta az engedélyezési eljárás köréből. Ami egyrészről nagy könnyítés az építtető részére, de ezt sokan úgy is értelmezik, hogy nem kell tervezőt bevonni a felújításba, csak meg kell rendelni az ablakcserét, műanyagra, a falakat le kell szigetelni polisztirollal, és kész a felújítás. Vagyis valamekkora költség ráfordítással a lakható épületet lakhatatlan állapotba hozták.

Könyvem ebben a fejezetében a lakásfelújítóknak kívánok adni útmutatót, a felújítási munkák előkészítési fázisaira, hogy a felújítás valóban az épület megújulását, és ne tönkretételét jelentse.

Balog József
2017-10-01
Építési Tanácsadás

Egy nélkülözhetetlen eszköz építkezőknek, hogy az építkezés ne rémálom, hanem egy magabiztosan levezényelhető művelet legyen!

Kattintson a blokk címére, és tegye fel építkezéssel, felújítással kapcsolatos kérdését a "Kérdezz - felelek" rovatban!

Költsévetés készítő program

A "Költségvetés készítő program" menüre kattintva egy hasznos kis programot talál, mellyel egyszerűen elkészítheti családi háza építésének költségvetését.

A proramot, az E-book vásárlók szabadon használhatják.

E-book bemutató

Családi házak tervezése
Az építkezés engedélyezése
Építkezés előtti előkészítés
Családi házak alapozása
Családi házak falazása
Családi házak födémszerkezete
Családi házak tetőszerkezete
Építkezés befejező munkálatai
Családi házak gépészete

A teljes E-book megrendelése

Balog József © 2012

Portálmotor: | InstantPortal 3.0 | On-line látogató: 2

FEL